Zit u er ook aan te denken om gebruik te maken van payroll? Dan is het handig om te weten wat payroll is. In het kort houdt payroll in dat u uw werkgeverschap uit handen geeft aan een payrollonderneming. Deze partij regelt het juridische werkgeverschap en de bijbehorende contractadministratie voor uw medewerkers. Benieuwd waarom dit handig is? We leggen het graag aan u uit.

Waarom gebruikmaken van payroll?

Als u een eigen bedrijf heeft dan zijn er een hoop dingen waar u zich mee bezig moet houden. Eén van de belangrijkste taken zijn de administratieve en financiële zaken voor uzelf en/of uw werknemers. Veel ondernemers vinden dit niet het leukste werkje wat er is, maar het is wel belangrijk dat dit gebeurt. Heeft u weinig tijd om u hiermee bezig te houden of wilt u graag meer tijd hebben voor andere belangrijke zaken binnen uw bedrijf? Schakel dan een payroll onderneming in. Hierdoor creëert u meer vrijheid, geen werkgeversrisico’s, maximale flexibiliteit, geen personeelsadministratie, goed werkgeverschap en optimale binding. Zo kunt u via payroll gebruikmaken van een flexibele cao waarmee u medewerkers gedurende 5,5 jaar tijdelijke contracten kan aanbieden. Daarnaast wordt u niet geconfronteerd met werkgeversrisico’s, zoals ziekte. Kortom: er zijn een hoop voordelen aan het gebruikmaken van payroll.

Op zoek naar een payroll specialist?

Bent u op zoek naar een geschikte payroll specialist die uw financiële en administratieve werkzaamheden kan overnemen en dus uw juridische werkgeverschap uit handen neemt? Dan bevelen wij u PRO Payroll aan. Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van payrolling. Daarbij maakt het niet uit of u freelancer bent of u de werkgever bent van een groot bedrijf: voor elke onderneming heeft dit bedrijf een oplossing.

Kosten

Natuurlijk zit er wel een prijskaartje aan het inschakelen van een payroll partij, zoals PRO Payroll. Bent u benieuwd naar de payroll kosten? Wij kunnen u hier geen concreet antwoord op geven, aangezien er geen vast bedrag is wat u moet betalen voor payroll. Dit komt doordat payrolling afhankelijk is van diverse componenten. PRO Payroll hanteert altijd een factor maal het brutoloon per werknemer. Wilt u weten met welke kosten u rekening moet houden voor uw onderneming? Via de website van PRO Payroll kunt u de tarieven online opvragen. Binnen een korte tijd krijgt u een offerte in uw inbox. Zo heeft u vandaag nog inzichtelijk met welke kosten u rekening moet houden.

Meer weten over wat is payroll?

Bent u na het lezen van deze blog ook meer nieuwsgierig geworden naar payrolling? En wilt u daarom nog meer antwoord hebben op de vraag: wat is payroll? Dan raden we u aan om contact op te nemen met PRO Payroll. De specialisten bij dit bedrijf geven u advies op maat en kunnen al uw vragen beantwoorden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn