Om schade en dure reparaties te voorkomen, heb je meer nodig dan alleen een autoverzekering. Je auto goed onderhouden, is minstens zo belangrijk. Geen idee hoe je dat doet? Met deze tips is het onderhouden van je auto voortaan een eitje.

5 tips om je auto goed te onderhouden

1. Meet de bandenspanning

Er zijn maar weinig mensen die weten hoe belangrijk de juiste bandenspanning is. Door te rijden op te zachte banden ben je niet alleen extra brandstof kwijt (€150 per jaar!), het is ook slecht voor de banden. Ze slijten eerder en de kans op ongelukken is groter. Stop daarom iedere twee maanden bij een benzinepomp om de bandenspanning te meten. Geen idee wat de juiste bandenspanning is? Spiek op de sticker op de tankdop of in de portier.

2. Controleer het oliepeil

Als het oliedruklampje in de auto brandt, weet je dat het tijd is om de olie te verversen. Beter kun je dit moment voor zijn door één keer per maand het oliepeil te controleren. Door een te laag oliepeil kun je namelijk ineens met de auto langs de weg komen te staan. Ook is het schadelijk voor de motor. Voor het controleren van het oliepeil heb je alleen een peilstok nodig.

3. Kijk of de ruitenwissers nog werken

Aan ruitenwissers die veel geluid maken en strepen trekken heb je helemaal niets. Maak de ruitenwisserbladen daarom regelmatig schoon en vul dan meteen de ruitenwisservloeistof aan. Dit vloeistof voorkomt gestreepte ruiten en zorgt ervoor dat de wisserbladen minder snel slijten. Als de ruitenwissers na het schoonmaken nog steeds herrie maken, zijn ze toe aan vervanging.

4. Zet de airco aan

De airco gebruiken we alleen als het buiten heet is en we het in de auto lekker koel willen hebben. Toch is het verstandig om de airco in de winter- en herfstmaanden af en toe aan te zetten. Zo kun je voorkomen dat er schimmels in de airco gaan groeien en je auto muf gaat ruiken. Eens in de zoveel tijd de airco door een professional laten reinigen, is ook een goed idee.

5. Test de autoverlichting

Naast een extra autoband is het verstandig om altijd een reservelamp in de auto te hebben liggen. Rijden met een kapotte lamp zonder dat je een reservelamp bij je hebt, kan een boete van €140 opleveren. Als je geen idee hebt hoe je een autolamp moet vervangen, kijk dan in het instructieboekje van je auto. Hierin wordt het uitgelegd of bel je verzekering om gebruik te maken van pechhulp.

Sluit ook een autoverzekering af

Je weet nu hoe je je auto goed kunt onderhouden, maar weet je ook of je autoverzekering aan al je wensen voldoet? Bij InShared sluit je binnen een paar minuten online een autoverzekering af. Ook fijn: de verzekeringen van InShared staan bekend als één van de goedkoopste.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn