Sales. Het is een vak apart. Goede salesmensen beschikken over een aantal kenmerkende eigenschappen. Ze staan stevig in hun schoenen en vaak ongelooflijk nieuwsgierig. Dit moet ook wel. Mensen van de sales willen je uiteindelijk iets verkopen. Je zal uiteindelijk eerder iets kopen bij iemand die je aardig vindt en oprechte interesse in je toont dan bij iemand die afstandelijk blijft. Het vinden van de juiste sales mensen kan dan ook een lastig proces zijn. Het kan handig zijn om bij de werving en selectie van sales hulp in te schakelen. Je hebt dan ook hele recruitment bureaus voor de werving en selectie van sales. CRS Consultants is zo’n recruitment bureau. In dit blog lees je wat nu echt belangrijke eigenschappen voor mensen in de sales zijn en waarom CRS Consultants de perfecte match voor jou bedrijf vinden.

Bezig met de werving en selectie van sales?

Waar moet je op letten bij de werving en selectie van sales?

Bij de werving en selectie van sales is het verstandig om goed op een aantal zaken te letten. Je moet stevig in je schoenen staan en overtuigend mensen kunnen benaderen. Werken in de sales is dan ook niet voor iedereen weggelegd. Bij de werving en selectie van sales ben je dan ook op zoek naar bepaalde eigenschappen. De belangrijkste eigenschappen voor mensen in de sales zijn:

  • Ze moeten proactief zijn
  • Ze moeten empathisch vermogen hebben
  • Ze moeten resultaatgericht zijn

Een goede salespersoon onderneemt actie en neemt verantwoordelijkheid. Hij/zij wacht niet af maar grijpt zijn kansen. Dit is belangrijk aangezien er ook een grote verantwoordelijkheid op de schouders van iemand in de sales rust. Hij/zij is medeverantwoordelijk voor de verkopen en het is belangrijk dat deze persoon een proactieve houding heeft om bepaalde verkoopcijfers daadwerkelijk te bewerkstelligen. Het hebben van empathisch vermogen is ook een belangrijke eigenschap bij de werving en selectie van sales. Met empathisch vermogen kun je je goed in de andere persoon inleven. Wanneer je als persoon in de sales je goed in de potentiële klant in kan leven dan verloopt het contact heel soepel. De klant voelt zich goed op zijn gemak. Zoals eerder vermeld is de kans aannemelijker dat iemand iets koopt bij een persoon waar hij zich op zijn gemak bij voelt dan bij iemand waar dit niet het geval is. Ook is het belangrijk dat je bij de werving en selectie van sales op zoek gaat naar een resultaatgericht persoon. De sales van een bedrijf zijn verbonden aan de opbrengsten van het bedrijf. Resultaat is dus erg belangrijk bij de sales. Het is dus verstandig om op zoek te gaan naar een persoon die duidelijke doelen kan stellen en zelf ook voldoening haalt uit behaalde resultaten.

Waarom is het verstandig om CRS Consultants in te schakelen bij de werving en selectie van sales?

Zoals eerder vermeld kan het vinden van de juiste mensen in de sales een lastig proces zijn. Sales Recruitment Bureau CRS Consultants is opgericht door ervaren salesmanagers. Doordat de sales recruiters zelf ook een achtergrond hebben in de sales weten ze goed waar ze op moeten letten bij het vinden van de juiste sales professional. Twijfel dus niet en schakel CRS Consultants in bij de werving en selectie van sales bij jou bedrijf.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn