Ik ben een fervent liefhebber van dieren en probeer er zo goed mogelijk mee om te gaan. Maar het betekent ook dat ik vaak ruzie heb met andere mensen. Een goudvis in een vissenkom is namelijk puur dierenmishandeling. Mensen hebben het idee dat een gemiddelde goudvis een paar maanden oud wordt, of een paar weken met een beetje pech. Maar dat is niet waar. Een goudvis kan jarenlang meegaan, maar niet in een vissenkom. Overigens houd ik zelf geen goudvissen. Ik heb gekozen voor een groot tropisch aquarium met alles erop en eraan. Ik heb de natuurlijk leefomgeving zo goed mogelijk nagebootst, heb er een schitterende achterwand ingezet en kies uiteraard voor de beste opties wanneer het gaat om:

  • De gezondheid van de vissen;
  • Het bestrijden van alg;
  • Het zuiver houden van het water.

Veel mensen maken dezelfde fout. Zij hebben het idee dat vissen houden een leuke hobby is waar je weinig geld en weinig tijd voor nodig hebt. Wanneer je het goed wilt doen, heb je juist veel tijd nodig en zijn er investeringen nodig om het op orde te houden. Alsof het nog niet genoeg was, heb ik nu naast mijn aquarium een terrarium staan met schitterende reptielen. Ook hier heb ik eerst grondig gezocht naar de beste leefomgeving, het aantal reptielen per stuk terrarium en de beste voeding. En zo moest ik ineens op zoek naar babymuis.

Waarom babymuis als voer geven?

Ik geef mijn vissen regelmatig levend voer. Dat versterkt het jachtinstinct, is het natuurlijke voedsel dat zij nodig hebben en het versterkt daarnaast de kleuren van de tropische vissen. Dat ik mijn reptielen af en toe babymuis geef, heeft precies dezelfde achtergrond. Door te kiezen voor babymuis zorg ik ervoor dat de dieren zoveel mogelijk vers voedsel binnenkrijgen. Dit versterkt de kleuren en gemoedstoestand, maar zorgt daarnaast ook voor een betere weerstand. Dat alles dankzij babymuis. Heb je het idee dat je dit maar een vies idee vindt, kies dan niet voor het houden van reptielen of vissen. Het is belangrijk dat deze diertjes de juiste voedingstoffen binnenkrijgen zodat zij sterk en gezond zijn. Daarnaast naast de beestjes een stuk actiever en gelukkiger wanneer zij goed voedsel binnenkrijgen. Dat betekent automatisch dat je rekening moet houden met de leverancier voor babymuis. Lang niet alle babymuis is even goed namelijk. Zelf kies ik voor Animal Food Express (animalfoodexpress.nl), mensen die duidelijk ervaring hebben met het voeren van natuurlijk voedsel aan dieren. Dat zie je al direct wanneer de babymuis geleverd wordt.

Kiezen voor het beste is geen optie maar een verplichting

Op het moment dat je kiest voor het houden van dieren, kies je voor een verantwoordelijkheid. Honden, katten, vissen, vogels en reptielen zijn namelijk allemaal levende wezens die afhankelijk zijn van jouw hulp. Daarom is het van groot belang dat je kiest voor de beste opties. De beste bak, het beste voer, maar ook de beste accessoires. Ook is het van enorm belang dat je tijd vrijmaakt voor de dieren. Natuurlijk wil je af en toe lekker onderuit zitten en een spelletje spelen, maar heb je wel eerst gekeken of alles in orde is met jouw dieren? Zij willen namelijk ook van alles, maar zijn aangewezen op jouw aandacht. Heb je het idee dat je geen of weinig tijd hebt voor dieren, kies dan niet voor huisdieren. Ook geen vissen of vogels, want uiteindelijk hebben deze dieren te lijden onder de keuze die jij maakt en dat kan nooit de bedoeling geweest zijn van het houden van huisdieren.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn