Je bent net een interessante business gestart en je hebt een mooie website gelanceerd. Maar er ontbreekt nog een ding: een goede score in Google. Helaas is het niet meer zo simpel om boven je concurrenten uit te komen in de zoekresultaten. Jaren geleden was dat nog een stuk gemakkelijker door eenvoudigweg zoekwoorden in je titels en teksten te stoppen. Maar nu moet je als ondernemer toch echt meer tijd en energie in seo steken om goed vindbaar te zijn. Seo teksten schrijven biedt de uitkomst. Uitgebreide content en monsterblogs op je website zijn tegenwoordig de manieren om Google en andere zoekmachines tevreden te stellen. En als Google tevreden is, zullen ze jouw website eerder in de zoekresultaten tonen. Door seo teksten te schrijven kun je extra waarde bieden aan de bezoekers op je website. De bezoekers op je website komen sneller terug, blijven langer op je website hangen en je website zal meer nieuwe bezoekers trekken. De waarde van je website gaat omhoog en daardoor zal Google jouw website eerder in de zoekresultaten opnemen. Maar hoe begin je met seo teksten schrijven? En wat kan je allemaal aan jouw klanten vertellen? Heb je eigenlijk wel interessante informatie te bieden? Daarover meer in dit artikel.

Seo teksten schrijven voor iedere business

Seo teksten schrijven is interessant voor alle soort ondernemers en bedrijven. Het enige wat vaak ontbreekt is inspiratie, tijd en energie. In de eerste instantie is het van belang om te beseffen dat je meer kennis in huis hebt dan je denkt. Als ondernemer ben je expert in jouw vakgebied. Je klant zal snel onder de indruk zijn van de informatie, tips en adviezen die jij te bieden hebt. Ben je inmiddels overtuigd dat seo teksten schrijven geschikt is voor jouw business? Dan is het tijd om actie te ondernemen. Het valt alleen niet mee om een begin te maken. Bedenk eerst goed welke inhoud interessant is voor jouw bezoeker. Als de bezoekers de teksten niet boeiend vinden, heeft het weinig zin om seo teksten te schrijven. Denk dus niet vanuit jezelf, maar vanuit je klant. Er zijn ook verschillende stappen die je kunt doorlopen bij het maken van een goede tekst. De volgende checklist voor goede seo teksten schrijven helpt je verder:

  • Bepaal je doelgroep;
  • Bepaal het doel;
  • Kies een zoekwoord;
  • Gebruik het zoekwoord;
  • Maak een sterkte titel;
  • Gebruik zoveel mogelijk beeld;
  • Maak een sterke meta-omschrijving;
  • Leg interne en externe links.

Zorg voor afwisseling bij het bepalen van de inhoud en het schrijven van de teksten. Er zijn wel honderden onderwerpen te verzinnen om over te schrijven. Je kunt een checklist maken voor jouw klanten, een vlog opnemen over trends in jouw vakgebied of een persoonlijke ervaring delen. Er zijn ontzettend veel manieren te verzinnen om seo teksten te schrijven. Veel meer dan je denkt.

Zelf doen of uitbesteden?

Je kunt je seo teksten natuurlijk heel goed zelf schrijven. Soms ontbreekt het echter aan tijd en energie. Dan kun je ervoor kiezen om een seo-copywriter in te huren. Een copywriter heeft ervaring met het schrijven van overtuigende teksten die goed scoren in zoekmachines. Het is natuurlijk ook mogelijk om het samen te doen. Zo kun je eigen gemaakte teksten laten optimaliseren door een seo-specialist. Voor hulp bij seo teksten schrijven kun je terecht bij www.yvonnerengers.nl. Yvonne Rengers kan je helpen bij het ontwikkelen van een seo-optimalisatie strategie, het schrijven van goede seo teksten en het optimaliseren van content voor seo. Neem contact op voor meer informatie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn